Compania T-Mobile USA a anuntat un nou serviciu national denumit T-Mobile HotSpot @Home, prin care utilizatorii pot efectua apeluri telefonice atat in reteaua mobila, dar si in Wi-Fi, prin interschimbarea retelei fara a intrerupe conexiunea.
Permitand acesul la ambele retele, T-Mobile spera sa rezolve problema semnalului in general neexistent din interiorul cladirilor, care ar putea crea probleme utilizatorilor. In plus, apelurile initiate pe Wi-Fi nu vor fi taxate in plus, conform planului tarifar existent.

“Clientii nostri se asteapta ca telefoanele lor mobile sa functioneze oriunde – in cladiri, acasa, in curtea din spatele casei ”, a declarat Joe Sims, vice presedintele T-Mobile USA care contribuie la dezvoltarea acestui proiect, adaugand ca “utilizand telefonul mobil acasa in majoritatea timpului, acestia nu isi doresc facturi mult prea incarcate”.

Pe scurt, pentru a putea folosi serviciul T-Mobile HotSpot, testat de catre companie in ultimele opt luni in Seattle, utilizatorii trebuie sa isi achizitioneze un telefon nou echipat cu radio Wi-Fi si software special. Pentru instalare, noul serviciu necesita un router wireless in conexiune cu reteaua de Internet prin cablu. Pentru accesarea retelei Wi-Fi, utilizatorii pot alege sa isi consume minutele din planul tarifar curent sau sa plateasca 20 de dolari pe luna pentru apeluri nelimitate in reteaua respectiva.

Serviciul lansat este disponibil pe majoritatea retelelor publice Wi-Fi, incluzand cele 8.500 de puncte T-Mobile (hotspots) in locatii des frecventate cum ar fi Starbucks. Telefonul se va conecta automat in aceste locatii, pentru celelalte retele disponibile fiind recomandata accesarea manuala. Locul apelului determina si taxarea lui. De exemplu, daca apelul a fost efectuat in reteaua Wi-Fi, iar utilizatorul trece pe reteaua mobila, apelul nu va fi taxat.

T-Mobile USA tinteste in principal clientii care renunta la linia fixa telefonica in favoarea telefoanelor mobile. Acest lucru este crucial, luand in considerare ca T-Mobile si competitorul Sprint Nextel sunt singurii operatori wireless din Statele Unite care nu s-au afiliat unei companii de telefonie fixa, cum este cazul lui AT&T si Verizon Wireless. In fond, independenta lui T-Mobile faciliteaza aparitia acestui serviciu fara a pune in dificultate alte divizii care ar fi putut exista.

Aparitia T-Mobile HotSpot confirma rezultatele statisticilor efectuate in ultimul an, declara Sims, subliniand ca aproximativ o treime din minutele utilizate in reteaua T-mobile sunt apeluri efectuate de acasa, in timp ce majoritatea americanilor care isi schimba resedinta nu isi inlocuiesc si linia fixa telefonica.

“Nu incercam sa schimbam comportamentul consumatorului. Lansam doar un nou serviciu pe o piata unde trend-ul deja este evident”, sustine Sims. “Este un pas important pentru T-Mobile”.

In Seattle, 13,2% din cele 1,29 de milioane de gospodarii au renuntat la telefonia fixa, potrivit companiei de cercetare Telephia. Detroit s-a clasat chiar pe primul loc in acest sens cu 19%. Aproximativ 20% din numarul tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, care beneficiaza deja de o conexiune wireless, intentioneaza sa renunte la telefonul fix, conform unui alt studiu alcatuit de In-Stat.

Spre deosebire de competitorii sai, oficialii T-Mobile anunta cu succes rezolvarea problemei legate de acoperirea zonelor interioare cladirilor. Bazandu-se pe sistemul Wi-Fi, T-Mobile HotSpot ofera o slutie mult mai rentabila si mai accesibila decat solutia propusa de RadioFrame Networks. Pentru inceput, T-Mobile va lansa acest serviciu pe doua modele, Nokia 6086 si Samsung t409, ambele costand in jur de 50 de dolari incluzand un contract de doi ani.

Singura problema intampinata de serviciul HotSpot ar fi longevitatea redusa a bateriei, fapt contracarat prin adaugarea unui soft aditional router-elor wireless, asigurand prelungirea vietii bateriei cu 30% si oferind prioritate apelurilor telefonice in fata traficului pe Internet. Mai mult, se obtine o conexiune sigura si inalt calitativa, asigura Britt Wehrman, director de dezvoltare a produselor in cadrul T-Mobile.

Monica Paolini a fost printre primele cliente din Seattle ale serviciului Hotspot @Home. Neavand acoperire celulara in propria resedinta, a optat pentru noul serviciu T-Mobile, de care se arata extrem de incantata: “Sunt foarte multumita, pentru prima data am acoperire totala acasa”.

Lansarea HotSpot este binevenita pentru cei peste 1,2 milioane de utilizatori atrasi in miile de puncte hotspot la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri