Titlurile Nokia s-au scumpit joi cu 7,5%, dupa ce cel mai mare producator de telefoane mobile din lume a anuntat un profit mai mare cu 148% in in al doilea trimestru al acestui an fata de acelasi interval din 2006 si vanzari solide, datorita cererii puternice de pe pietele emergente, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Profitul Nokia a urcat cu 148% pana la 2,8 miliarde euro in al doilea trimestru al anului, iar vanzarile grupului au crescut cu 28% pana la 12,58 miliarde euro, a anuntat grupul. Profitul operational al Nokia a urcat cu 57% in intervalul aprilie-iunie, pana la 2,35 miliarde euro.

Castigul pe actiune al Nokia a crescut cu 39% in al doilea trimestru din 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 0,32 euro, peste estimarile analistilor, care se asteptau la doar 0,25 euro/actiune.

Actiunile companiei s-au apreciat puternic dupa publicarea acestor rezultate, cu 7,5% pana la 22,17 euro/titlu, relateaza Reuters.

Compania a vandut 100,8 milioane de telefoane mobile in al doilea trimestru al anului, mai mult decat au vandut cei mai apropiati trei rivali la un loc. Grupul si-a estimat cota de piata la 38%, peste aprecierile analistilor, de 37,7%, scrie Reuters.

Compania finlandeza are o pozitie avantajoasa pe pietele emergente precum China sau India, pe care face eforturi sa si-o apere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri