Piata mondiala a jocurilor video va ajunge in 2009 la 47 de miliarde de dolari, fata de 33 de miliarde cat era in 2006, crestere influentata pozitiv de noua generatie de console, potrivit unui studiu elaborat de DFC Intelligence.
Bazandu-se pe vanzarile inregistrate pana acum, analistii companiei au ridicat miza pentru consolele Wii si Sony PlayStation 3 si asteapta o scadere a vanzarilor pentru Xbox 360. “Xbox 360 ar trebui sa isi creeze o baza puternica in afara Americii de Nord pentru a evita sa se situeze pe un loc trei atat de indepartat”, considera David Cole, analist DFC Intelligence.

Compania de analiza estimeaza ca Wii, consola celor de la Nintendo, va inregistra cele mai mari vanzari cel putin pana in 2008, iar Sony va obtine venituri mai mari din comercializarea jocurilor pentru PS3, incepand din 2009.

“S-ar putea sa se creeze o situatie in care se vand mai multe unitati de console Wii, dar pana in anul 2012 PlayStation 3 va genera venituri mai mari din vanzarea de software”, spune David Cole.

In raport se arata ca veniturile din jocurile pentru PC vor creste peste 13 miliarde de dolari pana in anul 2012, principalii factori ai cresterii fiind abonamentele pentru jocurile online, publicitatea si distributia digitala.

Specialistii companiei eMarketer estimeaza intr-o analiza similara venituri de pana la 54 miliarde de dolari obtinute in anul 2011 din jocurile video. Astfel, la nivel global, publicitatea in jocuri va resimti cresteri anuale de circa 23 de procente pentru urmatorii cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri