Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) a initiat procedurile de actualizare a actelor normative necesare pentru reluarea listarii actiunilor Romtelecom SA, ca urmare a unei oferte publice de vanzare, potrivit unui comunicat, remis de institutie.
"Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) a intiat si va intreprinde in perioada imediat urmatoare toate demersurile necesare pentru reluarea procedurii de listare a actiunilor Romtelecom SA" se arata in comunicat. Aceste demersuri preuspun actualizarea actelor normative necesare pentru reluarea listarii, urmate de initierea procedurilor de selectie a consultantului juridic, precum si a consultantului care va presta serviciile de investitii financiare necesare.

Deciziile strategice cu privire la piata sau pietele pe care urmeaza a fi listate actiunile Romtelecom SA, precum si cele referitoare la succesiunea etapelor vor fi adoptate de MCTI pe baza studiului realizat de consultantul selectat, studiu care va avea in vedere atat evolutia performantelor Romtelecom, cat si conjunctura de ansamblu a pietei de capital nationale si a pietelor internationale.

Ministerul Comunicatiilor anunta saptamana trecuta ca va relua procesul de selectie a unui consultant in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare de actiuni a pachetului pe care statul roman il detine la Romtelecom, dupa ce s-a constatat expirarea contractului de consultanta in august 2006. Durata acestui contract fusese stabilita la noua luni.

Contractul de consultanta si servicii financiare a fost incheiat in vederea realizarii ofertei publice initiale secundare de valori mobiliare a MCTI, constand in vanzarea a pana la circa 45% din actiunile Romtelecom, detinute de statul roman prin MCTI, inclusiv a asistarii acestuia in procesul de listare pe piata bursiera interna si internationala si a efectuarii tuturor activitatilor specifice acestor actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri