Cosmote Romania estimeaza ca isi va creste cota de piata, de la 13% la finalul lui septembrie, la 15% pana la sfarsitul anului acesta, a spus managerul de produs si dezvoltare la Cosmote Romania, Adrian Florea (foto).
Referitor la rata de penetrare a telefoniei mobile in Romania, Florea a declarat ca aceasta a depasit deja 100%. "Daca impartim numarul de SIM-uri la numarul de romani din tara, se va vedea ca rata de penetrare estimata este falsa, deoarece sunt foarte multi conationali plecati la munca peste hotare", a declarat reprezentantul Cosmote.

El a adaugat ca pe piata de telefonie mobila exista in continuare loc de crestere, in conditiile in care lunar in Romania se infiinteaza intre 7.000 si 10.000 de firme. "Daca fircare dintre acestea ar avea trei angajati, iata avem 30.000 de clienti noi pe luna care aleg unul dintre operatorii existenti", a mai spus Florea, citat de NewsIn.

Cota de piata a operatorului estimata la sfarsitul lunii septembrie este de 13%, iar acoperirea retelei a crescut la 97% din populatie. In al treilea trimestru al anului, baza de clienti a crescut cu peste 600.000, dintre care 18% sunt abonati. Numarul total de clienti din primele noua luni au ajuns la 2,8 milioane de clienti, iar la sfarsitul lunii octombrie compania a depasit pragul de trei milioane de clienti.

Veniturile Cosmote Romania au crescut cu 296% in primele noua luni ale anului, pana la 105,2 milioane euro, iar compania estimeaza ca va inregistra profit net in 2009. Cosmote Romania a atras investitii de 132 milioane de euro in primele noua luni.

Grupul Cosmote, prezent in cinci tari din Sud Estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia, inregistra un total de 14,1 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie a anului acesta si estimeaza sa depaseasca 15 milioane de clienti in urmatoarele sase luni, devansand termenul anuntat initial, 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri