Miliardarii rusi Roman Abramovici si Oleg Deripaska intentioneaza sa cumpere compania americana Google, care detine cel mai mare motor de cautare pe Internet, pretul vehiculat in presa de business din Rusia fiind de 10 miliarde de dolari, informeaza agentia de presa Novinite, care citeaza ziarul rus Top News.
Purtatorii de cuvant ai celor mai bogati doi oameni de afaceri rusi nici nu au confirmat, nici nu au negat zvonurile din presa rusa.

Suma vehiculata nu este foarte relevanta pentru valoarea de piata a companiei Google in contextual in care Facebook, site-ul de socializare creat de Mark Elliot Zuckerberg, a fost evaluat la suma de 15 miliarde de dolari.

Google, societate creata acum opt ani de doi studenti intr-un garaj din California, a intrat la bursa cu o cotatie de 100 dolari/actiune, pentru ca trei luni mai tarziu sa depaseasca 200 de dolari. La mijlocul lui 2005, pretul unei actiuni Google ajungea la 300 dolari, in noiembrie 2005 a atins pragul de 400 dolari, pentru ca in noiembrie 2006 sa depaseasca 500 dolari, iar pe 8 octombrie 2007 sa ajunga la 600 dolari.

Google este liderul mondial in publicitate pe internet si motorul de cautare cel mai utilizat in intreaga lume, cu peste 500 milioane de utilizatori pe luna, aproapre trei sferturi din utilizatorii de internet.

Google a continuat sa-si majoreze cota de piata din Statele Unite in cautarea pe internet, care a ajuns la 56,5% in august 2007, fata de o cota de 23,3% detinuta de Yahoo! si de 11,3% a MSN, potrivit datelor cabinetului Comscore.

Grupul Google a afisat o majorare de 46% a profitului obtinut in al treilea trimestru din 2007, depasind estimarile analistilor, pe fondul cresterii cotei de piata si controlul strict al cheltuielilor.

Profitul net obtinut in al treilea trimestru al anului curent a crescut pana la 1,07 miliarde dolari, sau 3,38 dolari pe actiune, depasind cu mult performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 733,3 milioane dolari, sau 2,36 dolari pe actiune.

Roman Abramovici, a carui avere este estimata la 18,2 miliarde de dolari (10,8 miliarde de lire sterline sau 16,02 miliarde de euro), in crestere cu aproape 30% fata de anul trecut, ocupa locul 11 in clasamentul Forbes, toti cei situati inaintea lui in top fiind cu cel putin 10 ani mai in varsta.

Oleg Deripaska este al doilea cel mai bogat om din Rusia, cu o avere personala evaluata la 16,8 miliarde de dolari de catre revista Forbes.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri