IBM (International Business Machine Corporation) a decis sa investeasca, anul acesta, 1,6 miliarde de dolari in tarile emergente, care au reprezentat in trimestrul patru al anului trecut un sfert din business-ul global al corporatiei, a declarat Mihai Tudor, directorul general IBM Romania.
“Nu cunoastem un nivel sau un moment al investitiei, ce pot sa spun este ca aceasta se va reflecta in cresterea centrului international din Bucuresti, atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de personal”, a spus Mihai Tudor (foto).

IBM a deschis, anul trecut, un centru global de distributie servicii (Global Delivery Center – GDC, unic in Europa Centrala si de Est prin tipul de servicii oferite. Centrul ofera servicii de dezvoltare aplicatii multilingve si servicii de mentenanta aplicatii unor clienti precum BMW, Intermarket Bank, Panasonic si Agentia Nationala de Cadastru.

IBM detine pe piata din Romania si alte centre de servicii, care au peste 500 de angajati.

Business-ul IBM a crescut “sensibil mai mult decat piata anul trecut, cu atat mai mult cu cat a crescut pe toate liniile de business si avem increderea ca si in acest an vom merge pe aceeasi linie”, a spus dircetorul general Mihai Tudor.

Valoarea pietei IT din Romania ar putea creste anul acesta pana la 1,37 miliarde euro, cu 11% mai mult fata de anul trecut, insa se preconizeaza o scadere a ritmului de crestere fata de cel din 2007, se arata intr-un studiu al IDC. In 2007 piata IT a avut o crestere de 16,7%.

IBM va miza pe dezvoltarea segmentului de ofertare pe toate cele trei directii ale companiei: hardware, software si servicii, pentru a raspunde nevoilor clientilor. Compania doreste extinderea numarului de parteneri, dar se va orienta anul acesta si catre extinderea rolului de responsabilitate sociala a companiei. Compania se va orienta anul acesta catre sectorul public si segmentul IMM-urilor.

Cat priveste pozitionarea business-ului IBM din Romania in contextul pietei europene, oficialul a decalarat ca piata locala se afla mult in urma altor tari din zona, dar estimeaza ca "anul 2008 va reprezenta un an al apropierii semnificative a Romaniei fata de pietele comparative din regiune".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri