Crescendo, companie producatoare de solutii IT&C, a inregistrat, in 2007, o crestere a veniturilor cu peste 54%, fata de anul anterior, atingand o cifra de afaceri de 11,7 milioane euro. In aceeasi perioada si profitul companiei a crescut, cu peste 50% fata de cel din 2006.
Rezultatele pozitive inregistrate de companiei se datoreaza atat finalizarii, in 2007, a unor proiecte incepute in anul anterior, dar si unui proiect de restructurare a activitatii. Restructurarile au vizat mai buna adaptare si deschidere la cerintele si asteptarile clientilor, inclusiv prin cresterea ponderii serviciilor, din totalul activitatii.

Pentru 2008, Casa de solutii Crescendo prevede o crestere de circa 30 %, perfect fezabila, avand in vedere ca pe primele doua luni ale acestui an volumul de activitate a fost cu 28,5% mai mare decat cel din perioada corespunzatoare a anului 2007.

„In 2005 si 2006 am realizat o schimbare controlata a structurii de organizare interna a companiei, ca si a structurii veniturilor in totalul cifreI de afaceri. Incepand cu anul trecut, am inceput sa beneficiem de rezultatul acestor eforturi”, a precizat Marius Tulea, director general Crescendo.

In ultimii ani, Crescendo a abordat segmente noi de piata, solutii si servicii noi si si-a marit in volum si activitatea de revanzare si dezvoltare software, reducand ponderea produselor hardware, care au o marja mica de profitabilitate. In 2007, ponderea echipamentelor hardware a ajuns la 48%, mai putin de jumatate din totalul cifrei de afaceri.

Compania se va orienta si in 2008 catre dezvoltarea activitatii sale in industria petroliera, finante-banci, industria alimentara si domeniul imobiliar.

„Am pus un accent din ce in ce mai mare pe tot ceea ce inseamna servicii: consultanta in alegerea solutiei IT&C; implementare si dezvoltare; integrare cu celelalte aplicatii si infrastructura IT&C existenta, instruire mentenanta optimizarea solutiilor implementate”, a mai spus Marius Tulea.

In 2007, Casa de solutii Crescendo a inregistrat o lichiditate generala de 134,17% si o solvabilitate patrimoniala de 46,7% fata de cerinta minima de 30%, cu disponibilitati de 6,7 milioane lei, ca medie anuala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri