Jerry Yang, directorul executiv Yahoo, s-a aratat mai deschis fata de Microsoft Corp., spunand ca era in cautarea unor puncte comune in momentul in care producatorul de software a incheiat brusc discutiile, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Yang a declarat ca are "pareri mixte" in legatura cu deznodamantul acestui weekend, dupa ce investitorii si-au manifestat dezamagirea fata de intreruperea negocierilor, determinand o depreciere a actiunilor cu 15%.

"Negociam o modalitate de a ajunge la un acord si apoi, duminica, au decis sa se retraga", a declarat co-fondatorul companiei. "Ei au inceput totul si apoi s-au retras".

Intrebat daca Yahoo va lasa in continuare o usa deschisa negocierilor cu Microsoft, Yang a spus: "Daca au ceva nou de spus, da. Sunt mai mult decat dornic sa ascult".

Yahoo Inc. s-ar putea confrunta cu presiuni si cu o posibila incercare de preluare alternativa din partea fondurilor de hedging, ce incearca sa reia afacerea.

Dispunand de o putere de miliarde de dolari, unele fonduri activiste de hedging se pregatesc deja de o campanie, dupa ce discutiile de trei luni dintre Microsoft si Yahoo au fost suspendate la sfarsitul saptamanii trecute.

Microsoft s-a retras, anuntand ca nu va oferi mai mult de 33 dolari/actiune, in timp ce Yahoo a cerut inca 4 dolari/actiune pentru a ajunge la un acord.

Expertii considera ca probabil va fi nevoie de unul sau mai multe fonduri puternice pentru a cumpara o participatie majora in Yahoo si pentru a finanta o campanie de preluare alternativa viabila.

Yahoo ar putea sa aleaga ca partener grupul Time Warner sau sa cumpere AOL, pentru a da o nota pozitiva situatiei, insa niciuna dintre aceste optiuni nu va oferi rezultate bune pentru actionari, a declarat Jordan Rohan, fondatorul companiei de consultanta in domeniul digital media Clearmeadow Partners.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri