IBM Romania a inaugurarat Laboratorul de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), dupa inaugurarea Centrului de Competenta Linux si a Centrelor E-Government si E-Business de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.
Laboratorul va fi pus la dispozitie studentilor de la disciplinele: Managementul Proiectelor Software, Tehnici de Programare, Inginerie Software, Metode Orientate pe Obiect si Sisteme Distribuite, in cadrul carora se folosesc produse din platforma IBM Rational.

"Prin deschiderea Laboratorului de Dezvoltare Software bazat pe tehnologia IBM Rational la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, IBM consolideaza parteneriatul cu universitatile din Romania”, se arata intr-un comunicat prin intermediul caruia UTCN anunta ca isi propune si recrutarea tinerelor talente in vedere angajarii in IBM, crearea de retele nationale de studenti angrenati in programele de C-D promovate de IBM, diversitate in atragerea fortei de munca.

"Suntem convinsi de bunele rezultate obtinute prin pregatirea studentilor in beneficiul industriei locale, de obtinerea unor rezultate de varf de catre cadrele didactice in programele de cercetare-dezvoltare nationale si internationale, de amplificarea relatiilor de parteneriat cu universitati europene de prestigiu – toate acestea facilitate de noile dotari. Permanenta inovare adusa de IBM in servicii, produse hardware, tehnologii software conduce catre forme excelente de cooperare intre IBM Romania si universitatile romanesti” a mentionat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania, citat de NewsIn.

IBM sprijina institutiile de invatamant in crearea unor competente privind tehnologiile deschise, precum Java, Linux si Eclipse, cat si in pregatirea acestora pentru utilizarea de software si servere IBM.

"Tehnologia IBM Rational prezinta o importanta deosebita in procesul de proiectare, dezvoltare si intretinere de software si in consecinta in procesul educational al viitorilor specialisti in calculatoare. Prezenta acestei tehnologii in laboratoarele de Software ale facultatii va asigura cresterea calitatii actului educational si a nivelului de pregatire al absolventilor nostri. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Automatica si Calculatoare sprijina colaborarea cu IBM Romania, fiind sigura ca aceasta colaborare va aduce plusvaloare absolventilor, avantaje reciproce celor doi parteneri, dar si beneficii mediului economic din Romania”, a declarat profesorul universitar Sergiu Nedevschi, decanul facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri