A treia versiune a browser-ului web Mozilla Firefox, lansata saptamana trecuta, a fost descarcata de peste 20 de milioane de ori de la lansarea oficiala, , anunta site-ul de profil Ars Technica.
Aceasta este o realizare de remarcat pentru browser-ul open source, care incepe sa reduca dominatia rivalilor de la Microsoft Internet Explorer.

Numarul descarcarilor la Firefox 3 continua sa creasca, dar reprezinta doar felie mai mica din cei 170 de milioane de utilizatori zilnici. Aceasta se datoreaza faptului ca Mozilla nu a lansat si o noua versiune pentru actualii utilizatori de Firefox 2.

Privitor la aceasta problema, oficialii Mozilla au declarat ca nu au finalizat programul prin care utilizatorii de Firefox 2 sa isi poata updata versiunile, dar aceasta problema va fi rezolvata in urmatoarele doua sau trei luni.

Luna trecuta, versiunea nelansata a Firefox detinea 0,62% pe piata browserelor, fata de 0,71%, cat aveau rivalii de la Opera.

Dupa numai cateva ore de la lansare, cota de piata a Firefox 3 a ajuns la 1,16 %. Dupa calculele Net Applications, felia pe piata globala se situeaza in jurul a 19%. Opera a avut o crestere usoara dupa lansarea Opera 9.5, dar nu a inregistrat niciun procent in plus.

Statisticile cotelor de piata, sunt deseori un instrument util pentru a avea o perspectiva asupra tendintelor, dar cum s-a intamplat de multe ori in trecut, acestea nu ofera o imagine complet corecta. Net Applications se bazeaza in statisticile lor pe traficul clientilor sai, care evident nu reprezinta intregul internet.

Un factor care a contribuit semnificativ la succesul versiunii Firefox a fost numarul de download-uri din ziua lansarii, care a fost coordonat de echipa globala de marketing Mozilla. In timpul primelor 24 de ore de la lansarea Firefox 3, numarul total al download-urilor a ajuns la 8 milioane, numar ce a depasit scopul initial, cel de 5 milioane.

Producatorii Firefox au inceput deja sa dezvolte versiunea Firefox 3.1, un update profitabil care va aduce imbunatatiri interfatei si caracteristici de confidentialitate ale utilizatorului. O prima versiune alpha pentru Firefox 3.1 va fi lansata luna viitoare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri