Dell urmareste sa vanda in urmatoarele 18 luni punctele de productie la nivel mondial, pentru a imbunatati costurile si pentru a ameliora profitabilitatea, a anuntat Wall Street Journal, citat de Les Echos.
Grupul fondat de Michael Dell a luat legatura in lunile trecute cu mai multi fabricanti de computere, pentru a le propune cumpararea fabricilor. Dell incearca sa-si vanda toate fabricile "in urmatoarele 18 luni".

Dupa trei ani, piata informatica a evoluat de la cererea de computere de birou, de volume mari, din partea companiilor, la cererea de computere portabile, din partea persoanelor private, acestea din urma preferand sa cumpere produsul din partea magazine de retail. Fabricile Dell nu au facut fata acestei treceri si nu sunt adaptate la noua cerere.

Posibilii cumparatori, in principal producatorii de computere din Asia, ar putea ezita sa cumpere fabricile Dell din Statele Unite, unde mana de lucru este scumpa si unde compania si-a luat angajamente contractuale fata de comunitatile locale.

Cel de-al doilea producator de computere din lume a afisat la sfarsitul lunii august o scadere a profitului net cu 17% in al doilea trimestru, la 616 milioane dolari, in contextul in care analistii estimau o crestere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri