Firmele indiene de IT, aflate in concurenta directa cu cele romanesti, incearca sa mute lupta in Europa. Forta de munca ieftina si pregatirea buna a angajatilor reprezinta principala miza.

Tot mai multe companii indiene specializate in furnizarea de solutii IT recurg la relocarea activitatilor in statele din Europa Centrala si de Est.

Tata Consultancy Services (TCS), cea mai mare companie indiana de software, a anuntat de curind ca intentioneaza sa-si externalizeze activitatile in Ungaria, pentru ca piata din India devine tot mai aglomerata.

Un alt gigant indian, Wipro, ar putea urma aceeasi strategie, fiind interesat sa investeasca in Ungaria, Romania, Ucraina sau Rusia.

Primul centru de software al TCS in Ungaria a fost deschis in 2001. Desi in prezent are 300 de angajati, indienii vor sa urce numarul la 1.000, in urmatorii trei ani.

Ungaria, prima oprire

Potrivit oficialilor TCS, Europa de Est a fost preferata in locul altor tari vestice, in primul rind pentru ca este o zona ieftina. Dintre celelalte candidate, printre care Romania, Polonia sau Cehia, TCS a ales Ungaria pentru stabilitatea politica si economica, dar si pentru gradul inalt de pregatire a celor care lucreaza in domeniul IT. Oficialii TCS au adaugat ca intentioneaza sa deschida inca un centru de software in aceasta zona a Europei, unde vor lucra aproximativ 500 de persoane.

Romania, urmatoarea tinta

Printre tarile favorite se afla Romania, Polonia si Rusia. Grupul indian are 40.000 de angajati la nivel international, dintre care 6.500 sint din Europa. Alte companii au considerat aceasta zona propice pentru deschiderea de centre de service. Printre ele se numara grupul financiar american Citigroup, compania aeriana Lufthansa, lantul olandez de supermarketuri Ahold si gigantul industrial american General Electric.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri