Vanzarile de smartphone-uri vor inregistra o crestere cu 28% in acest an dupa ce in trimestrul al patrulea din 2008 avansul s-a contractat cu 3,7%, din cauza economiei instabile si a lipsei de noi modele atractive, a anuntat compania de cercetare Gartner.
Piata de telefoane mobile se va restrange cu aproape 10% in acest an, fiind afectata dupa ce furnizorii nu au reusit sa vanda stocurile de telefoane ramase din cauza crizei financiare, dar multi analisti se asteapta ca cererea pentru telefoane avansate - smartphone-uri “sa explodeze” in 2009, scrie presa internationala.

Saptamana trecuta, compania de cercetare Informa a preconizat pentru 2009 o crestere de 35% a vanzarilor de smartphone-uri condusa de noi terminale inovatoare si de subventiile operatorilor prin care promoveaza consumul de date mobile.

Gartner a anuntat ca se asteapta ca primii trei producatori de telefoane mobile - Nokia, Samsung Electronics si LG Electronics - sa joace un rol important in cresterea pietei de telefonie mobila din acest an.

“Principalul conductor va fi Nokia, care va continua sa impinga Symbian la un nivel cat mai mic”, a declarat analistul Gartner, Carolina Milanesi.

“De asemenea, este posibil sa vedem o marire a portofoliului de smartphone-uri de la companiile Samsung si LG”, a mai adaugat aceasta.

Anul trecut, liderul de piata Nokia a pierdut din cota de piata in segmentul smartphone dupa ce a fost lipsit de modelele mai putin atractive, iar in trimestrul al patrulea aceasta controla 42% din aceasta piata, comparativ cu 51%, cat era cu un an in urma, a anuntat Gartner.

In ultimul trimestru din 2008, Research in Motion, care produce modelele Blackberry si Apple, care produce iPhone, si-a marit cota in piata de smartphone-uri, fiecare avand o felie de 20% si, respectiv, 11%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri