Hewlett-Packard (HP) Romania, divizia locala a celui mai mare producator mondial de PC-uri si imprimante, isi propune pentru 2009 o cota de 35% pe piata echipamentelor de stocare.
Vanzarile solutiilor de stocare au detinut in 2008 o pondere de aproximativ 14% din cifra de afaceri a companiei.

"In anul financiar 2007-2008 incheiat la 30 octombrie, am inregistrat pe segmentul solutiilor de stocare o crestere de 12%. Aceasta divizie are o pondere de 13-14% din cifra de afaceri a companiei”, a declarat Alexandru Vilcu, Product Manager HP Romania.

HP a lansat noile solutii HP Storageworks Enterprise Virtual Array 6400 si 8400 dedicate companiilor care vor gestiona si optimiza serverele virtuale si mediile de stocare. Solutia de virtualizare HP SAN Virtualization Service Platform 2.1 ajuta la cresterea capacitatilor de stocare si accelereaza operatiunile de stocare.

“In prezent suntem lideri de piata in zona de stocare enterprise cu o cota de piata de 30%, in competitie stransa cu jucatori din piata precum IBM si EMC. Deoarece situatia in aceasta piata se schimba de la o luna la alta nu putem preconiza o cota de piata pentru intreg anul, insa pentru 2009 ne propunem sa atingem cota de 35%”, a mai adaugat Alexandru Valcu.


Potrivit unui studiu realizat de HP in colaborare cu firma de cercetare PSB Research, 38% dintre firme considera actualul climat economic o oportunitate de a-si restructura mediile tehnologice.

Companiile sustin ca prin aceasta restructurare isi pot imbunatati eficienta si eficacitatea costurilor in timpul perioadei de declin economic.

De asemenea, 69% dintre respondenti afirma ca in actualele conditii economice este extrem de important sa existe o aliniere intre tehnologie si obiectivele de business ale companiilor, deoarece acestea pot mentine cotele de venituri sau pot genera chiar noi cursuri de venit.

Conform studiului la care au participat 490 de directori de companii si directori de IT, majoritatea considera ca pentru atingerea obiectivelor strategice un rol important il joaca reducerea cheltuielilor inutile si dezvoltarea de noi tehnologii care sa ajute la castigarea eficientei. Companiile se asteapta sa depaseasca actuala criza financiara axandu-se pe eficientizarea costurilor (37%), pe optimizare (29%) si eficacitate (28%).

Majoritatea directorilor IT din companii au declarat ca in urmatorul an vor sa isi consolideze operatiunile IT, sa reduca surplusul si sa imbunatateasca livrarea si flexibilitatea serviciilor prin consolidarea server-ului si a stocarii (56%), virtualizare (49%), modernizarea si consolidarea aplicatiilor (45%) si automatizare (41%).

Mai mult, 38% dintre directorii companiilor care au participat la sondaj s-au declarat incantati de optiunea de externalizare. Acestia au declarat ca inainte de a alege o astfel de tehnologie vor urmari cat de eficienta e din punct de vedere al costurilor, al calitatii serviciilor si solutiilor, al modului de gestionare si si al flexibilitatii acesteia.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri