O analiza a peste 32 milioane de parole care au fost implicate intr-un atac informatic a scos la iveala faptul ca majoritatea parolelor sunt nepotrivite, fiind prea scurte sau compuse din cuvinte simple, ce permite piratilor informatici sa acceseze conturile acestora.
Dupa un studiu al companiei de securitate cibernetica Imperva, a fost publicata lista cu cele mai comune parole pe care utilizatorii ar trebui sa le evite. Printre acestea se numara: “123456”, “12345”, “123456789”, “password” (parola), “iloveyou” (teiubesc), “princess”(printesa), “1234567”, “12345678” si “abc123”.

“Toti utilizatorii trebuie sa inteleaga ceea ce inseamna o combinatie simpla de cuvinte in ziua de azi. Cu un minim efort, un hacker poate obtine accesul la un nou cont intr-o secunda sau la 1.000 de conturi in 17 secunde”, a declarat Amichai Shulman, din partea Imperva.

“De obicei, angajatii folosesc o parola pe Facebook asemanatoare cu cea pe care o folosesc la serviciu si pot compromite sistemul companiei cu o parola nesigura, ca una de genul “123456”, a adaugat reprezentantul.

De asemenea, compania recomanda ca o parola sa contina cel putin opt caractere. Analiza Imperva a aratat ca mai mult de jumatate dintre parolele “sparte” in cazul RockYou au avut sapte sau mai putine caractere, iar 30% dintre utilizatori au avut parole cu sase sau mai putin de sase caractere.

O alta recomandare este ca parola sa contina un mix de patru tipuri de caractere diferite, inclusiv numere sau caractere speciale. Potrivit studiului, doar 16% dintre utilizatori au folosit doar cifre in propriile parole, iar doar 0,2% dintre parole pot fi considerate “bune”.

O a treia recomandare este ca parola sa nu reprezinte un nume, un cuvant argotic sau un cuvant din dictionar si sa nu include nicio parte din numele utilizatorului sau din adresa de mail.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri