Consumatorii din intreaga lume sunt foarte interesati de computerele tableta de genul iPad si cititoare electronice precum Kindle, iar vanzarile ar putea exploda cand vor fi reduse preturile, arata un nou studiu aparut in Hindustan Times.

"Cred ca ne aflam deja in punctul in care va incepe acceptarea in masa a acestui terminal", a declarat John Rose, analist Boston Consulting Group (BCG).

"Un milion de iPad-uri intr-o luna este mult", a declarat Rose, referindu-se la prima luna de vanzari a computerului tableta de la Apple. Alte companii, precum Sony, Samsung si Google, ar putea lansa produse asemanatoare.

Mai mult de jumatate dintre consumatorii care au participat la sondaj si care sunt familiari cu acest tip de terminale vor sa faca o achizitie in urmatorul an, iar 73% au declarat ca vor sa cumpere unul in urmatorii trei ani.

"Studiul sugereaza ca cititoarele electronice si tabletele nu sunt produse de nisa, ci ar putea inlocui ca popularitate playerele MP3 in urmatorii zece ani", a declarat Rose.

Studiul mai arata ca preturile vor scadea inainte ca tabletele sa devina un produs din categoria televizoarelor, computerelor si telefoanelor mobile. "Ne asteptam ca preturile sa scada in urmatoarele 12-18 luni. De exemplu, primul iPod a costat 400 dolari si nu exista niciun motiv pentru care sa nu fie aplicat acelasi ciclu al preturilor", a mai spus analistul.

Studiul mai releva faptul ca majoritatea consumatorilor prefera un terminal cu mai multe functii. 66% au declarat ca prefera un terminal multi-task, in timp ce doar 24% ar opta pentru un terminal care sa fie folosit la citirea cartilor digitale. "Consumatorii vor sa foloseasca aceste terminale pentru mai multe functii, printre care navigarea web si email-ul. Acestea sunt electronice portabile si usoare care indeplinesc usor functii", mai e de parere analistul BCG.

Studiul BCG a avut loc in Australia, Austria, Marea Britanie, China, Finlanda, Franta, Germania, India, Italia, Japonia, Norvegia, Coreea de Sud, Spania si Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri