In acest moment, in Romania, media incarcarilor de cartele telefonice este de 5 euro lunar, pe o piata prepaid care va ajunge in 2010 la un miliard de euro, dupa cum afirma Radu Ciorbea, directorul general al ZebraPay, care activeaza in domeniul intermedierilor de plati.
Nici piata de utilitati nu este de neglijat, ea avand o valoare de 5,8 miliarde de euro.

ZebraPay estimeaza ca media incasarilor zilnice pentru fiecare aparat va ajunge la 100 de euro pana la finele acestui an. In ceea ce priveste evolutia pietei de plati la terminale instant, oficialii ZebraPay preconizeaza ca in urmatorii 3 ani media incasarilor zilnice va ajunge la 150 de euro pentru fiecare aparat.

"In acest sens avem in plan sa mentinem trendul de dezvoltare al business-ului in raport cu piata, prin instalarea continua de noi terminale", a declarat Radu Ciorbea (foto). Astfel, pana la sfarsitul acestui an, reteaua ZebraPay va cuprinde peste 1.000 de terminale, pentru ca in urmatorii 5 ani sa ajunga la 7.800 de astfel de aparate in intreaga tara.

Noua tehnologie de plata va veni in intampinarea utilizatorilor de cartele telefonice prepaid si a celor care doresc o metoda simpla si rapida de plata a facturilor de utilitati. "Ponderea incasarilor prin terminalele ZebraPay va fi asigurata in proportie de 80% de reincarcarile prepaid iar diferenta de 20% va fi acoperita de plata facturilor, vanzarea de bilete sau de alte produse", apreciaza Ciorbea.

Compania estimeaza, de asemenea, ca cele mai mari incasari vor fi generate de terminalele amplasate in zonele cu trafic intens, precum cele instalate in statiile de metrou, centre comerciale sau universitati.

“ZebraPay a targetat direct aceste locatii in prima faza a dezvoltarii. Nu excludem insa posibilitatea de a amplasa astfel de aparate si mai aproape de clienti, in magazinele de cartier, farmacii sau piete”, a mai spus directorul companiei.

Acesta considera ca, si in ceea ce priveste platile la terminalele instant, Romania este o piata de cash, de aceea, el preconizeaza ca 80% dintre romanii care vor folosi terminalele ZebraPay vor alege plata cash, doar 20% fiind ponderea platilor cu cardul.

Radu Ciorbea a mai declarat ca piata terminalelor de plata se afla inca la inceput de drum, romanii avand nevoie de o perioada de acomodare si de intelegere a noii tehnologii de plata. “In acest moment, terminalele de plata sunt o noutate in Romania, precum in urma cu cativa ani au fost si ATM-urile”, a afirmat el.

De la instalarea primelor aparate la finele lunii trecute, ZebraPay a intampinat un feedback pozitiv din partea utlizatorilor.
Pentru anul in curs ZebraPay mizeaza pe o cifra de afaceri de 20 milioane euro, pentru ca in cinci ani business-ul companiei sa depaseasca 420 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri