LG Electronics, al treilea producator de telefoane mobile la nivel mondial, a inregistrat pierderi record din cauza competitiei de pe piata telefoanelor inteligente (smartphone) in care principalul concurent este Apple prin dispozitivul iPhone, scrie Bloomberg.
Piederile datorate diviziei de telefoane mobile au fost de 101 milioane de dolari (120 mld. woni) in al doilea trimestru, suma fiind de trei ori mai mare decat estimarile analistilor chestionati de Bloomberg.

Profitul net al companiei a scazut cu 33% la 724,8 milioane de dolari ( 856,4 mld. woni) intre aprilie si iunie fata de perioada similara a anului trecut.

In al doilea trimestru vanzarile de telefoane mobile LG au crescut la 30,6 milioane de unitati fata de 27,1 milioane de exemplare in primele trei luni ale anului.

Compania isi doreste insa sa creasca veniturile din businessul de telefoane inteligente datorita introducerii a peste 20 de modele smartphone pana la finalul lui 2010.

In al doilea trimestru vanzari de telefoane inteligente au crescut cu 43% la 60 de milioane de unitati, principalii jucatori in domeniu fiind Nokia, Research In Motion (producatorul BlackBerry) si Apple, potrivit companiei Strategy Analytics.

Numarul smartphone-urilor vandute va creste cu 30% la 226,8 milioane de exemplare in acest an, ajungand astfel sa reprezinte 18% din piata totala de telefoane, iar pana in 2014 smartphone-urile vor atinge 438,4 milioane de unitati comercializate, arata un studiu al companiei de cercertare International Data Corporation (IDC).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri