Platforma Google Android a detronat-o pe cea folosita de producatorul de telefoane Nokia, Symbian, in ultimul trimestru din 2010, potrivit companiei de cercetare Canalys, arata PCWorld.
Livrarile de terminale inteligente bazate pe tehnologia Android au ajuns la 32,9 milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului trecut, la nivel global.

Comparativ, smartphoneurile dotate cu sistemul de operare Symbian au atins doar 31 milioane de unitati. In aceeasi perioada a anului trecut, au fost vandute 23,9 milioane de telefoane cu platforma Symbian.

Cota de piata a platformei folosite de Nokia a coborat de la 44,4% la 30,6%, in mare parte din cauza vanzarilor de smartphoneuri cu platforma Android, care au cunoscut o crestere anuala de 615,1%.

Astfel, intr-un singur an, cota de piata a Google Android a ajuns de la 8,4% la 32,5%. Cel mai bine vandute telefoane bazate pe platforma Android au fost cele produse de Samsung, HTC si LG.

Din topul sistemelor de operare pentru telefoane inteligente mai fac parte platformele iOS de la Apple, BlackBerry OS de la Research in Motion (RIM) si Windows Phone 7 sau Windows Mobile, de la Microsoft.

Cota de piata a Apple a scazut cu 0,3%, la 16 procente, desi si-a dublat numarul de iPhoneuri vandute, iar cea a RIM a coborat de la 20 la 14,4%.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri