Yahoo! se afla in negocieri avansate de vanzare a participatiei de 35% detinuta la compania Yahoo Japan, evaluata la opt miliarde de dolari, in conformitate cu strategia de renuntare la parteneriatele disfunctionale din Asia si de concentrare pe concurenta cu Google si Facebook.
Acordul privind transferul participatiei de 35% la Yahoo Japan catre compania japoneza de media si telecomunicatii Softbank, care detine deja 42% din actiuni, ar putea avea loc in cateva saptamani, scrie Mediafax.

Daca acordul se va concretiza, este probabil ca Yahoo! sa isi concentraze atentia spre China, unde detine circa 40% din Alibaba Group, compania mama a Alibaba.com.

Relatiile dintre Yahoo!, Softbank si Alibaba s-au inrautatit in ultimii ani. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, este interesat sa rascumpere actiunile detinute de Yahoo! la compania sa, iar fondatorul Softbank, Masayoshi Son, a criticat deschis compania americana pentru rezultatele in domeniul inovatiilor si strategia adoptata pe piata internationala.

Softbank detine la randul ei actiuni la Alibaba.

"Este o relatie de triumvirat intre cele trei parti. Orice se intampla la Alibaba implica cele trei parti", a spus una din surse.

Actiunile Yahoo! au crescut cu 3,7% la bursa din Tokyo, in urma informatiilor.

Titlurile Softbank, al treilea mare operator de telefonie mobila din Japonia, au inchis in scadere cu 3,6% din cauza temerilor legate de finantarea tranzactiei, iar actiunile Alibaba.com au coborat cu 1,3% la Hong Kong.

Softbank a anuntat intr-un comunicat ca nu se afla in negocieri cu Yahoo! si nu intentioneaza sa cumpere participatia acesteia la compania mixta din Japonia.

Yahoo! are nevoie de capital pentru relansarea activitatilor, dupa ce a pierdut din cota de piata in favoarea Google si Facebook.

Din 2005, capitalizarea de piata a Yahoo! s-a redus la jumatate, la circa 21,5 miliarde dolari, iar cea a Google s-a triplat, la aproape 200 milioarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri