Autoritatile ruse iau in considerare posibilitatea renuntarii la proiectul de gaze naturale South Stream daca acesta se loveste de obstacole de netrecut, a declarat Dmitry Psekov, purtator de cuvant al premierului Vladimir Putin, potrivit ITAR-TASS si publicatiei Komersant, preluate de Novinite.
Declaratiile vin dupa ce Turcia a refuzat sa-i permita Rusiei construirea unei sectiuni a gazoductului in zona sa economica din Marea Neagra, noteaza Mediafax. Autoritatile de la Ankara sustin ca Gazprom, compania care dezvolta South Stream, nu a adus dovezi privind sustenabilitatea proiectului.

Peskov a mentionat, totodata, ca Rusia ia in considerare inlocuirea sectiunii submarine a gazoductului cu terminale pentru gaze naturale lichefiate construite pe tarmul Marii Negre.
Vicepremierul rus, Igor Secin, a anuntat ca Moscova cauta alternative mai ieftine de a livra Europei gaze naturale rusesti, inclusiv prin intermediul terminalelor de gaze lichefiate.

Mai multi analisti chestionati de Komersant considera ca discutiile pe tema terminalelor de gaze lichefiate au rolul de a presa Turcia. Folosirea terminalelor ar insemna construirea unor astfel de facilitati in Romania si Bulgaria, in conditiile in care navele care transporta gaze lichefiate nu pot tranzita stramtoarea Bosfor decat doua luni pe an, conditie impusa de Turcia.

Proiectul South Stream presupune construirea unui gazoduct cu o lungime de 3.600 de kilometri, care va aproviziona Europa Occidentala cu gaze rusesti, tranzitand Marea Neagra si regiunea balcanica.

* Sursa imagine: Wikimedia
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri