Statele Uniunii Europene (UE) au adoptat miercuri sanctiuni impotriva principalului grup petrolier libian, National Oil Corporation (NOC), pentru a priva regimul lui Muammar Gaddafi de resursele sectorului strategic al petrolului, transmite AFP, potrivit Mediafax.
Hotararea membrilor UE da curs deciziei luate saptamana trecuta de Consiliul de Securitate al ONU, se arata intr-un comunicat al presedintiei ungare a Uniunii. Astfel, statele comunitare ingheata fondurile si resursele economice ale NOC si interzic efectuarea de plati in favoarea grupului, mentioneaza comunicatul.

NOC figureaza in rezolutia ONU 1973 printre organismele aflate sub controlul lui Kadhafi si al familiei acestuia. Consiliul de securitate noteaza ca grupul este o sursa care asigura finantare regimului liderului libian.

NOC are operatiuni in domeniul explorarii, producerii si comercializarii de petrol.

Ministrii de Afaceri Externe din statele UE au hotarat luni luarea de masuri impotriva unor entitati financiare libiene, a unor responsabili din guvern si colaboratori ai lui Gaddafi.

Rezolutia ONU 1973 vizeaza instituirea zonei de interdictie aeriana deasupra Libiei in vederea protejarii civililor si prevede, printre altele, inghetarea activelor detinute de autoritatile libiene.

Libia este unul dintre principalii producatori de petrol din Africa. Colonelul Gaddafi s-a folosit de veniturile obtinute din vanzarea hidrocarburilor pentru recrutarea de mercenari in vederea inabusirii revoltei populare, noteaza AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri