Increderea americanilor in economia Statelor Unite a scazut peste asteptari in martie, la cel mai redus nivel dupa noiembrie 2009, din cauza pretului mare al benzinei si al efectului dezastrului natural din Japonia, transmite Bloomberg, arata Mediafax.
Indicele privind increderea calculat de Thomson Reuters/University of Michigan a scazut de la 77,5 puncte la 67,5 puncte, nivel minim dupa noiembrie 2009.

Analistii se asteptau ca indicele sa scada la 68 de puncte.

Pretul benzinei, aflat aproape de cel mai ridicat nivel dupa octombrie 2008, afecteaza finantele americanilor, ale caror cheltuieli asigura circa 70% din Produsul Intern Brut al SUA.

Somajul din Statele Unite a scazut in ultimele trei luni, dar criza din Japonia, provocata de cutremur, a dus la scaderea preturilor actiunilor.

"Consumatorii sunt ingrijorati de cresterea pretului benzinei si a preturilor alimentelor", a declarat Ward McCarthy, analist la compania Jefferies & Co din New York, care a anticipat corect declinul increderii.

Bloomberg se astepta ca indicele sa fie intre 65 si 71 de puncte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri