O ancheta oficiala deschisa contra stilistilor italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana, acuzati de evaziune fiscala de aproape 1 miliard de euro, a fost clasata de un judecator italian, in cadrul unei audieri preliminare ce a avut loc la Milano, a anuntat agentia Ansa, citata de AFP, informeaza Mediafax.
Decizia de incetare a urmaririi penale a celor doi creatori de moda, acuzati si de escrocherie contra statului, a fost luata de judecatorul Simone Luerti. Magistratul italian a dispus, totodata, clasarea acuzatiilor formulate contra altor cinci persoane implicate in acest dosar.

Domenico Dolce, in varsta de 52 de ani, si Stefano Gabbana, in varsta de 48 de ani, erau suspectati de comiterea unei escrocherii contra statului italian, in virtutea unor date inexacte trecute in declaratiile lor de impozit.

In octombrie 2010, publicatia cu profil economic Sole 24 a anuntat ca cei doi stilisti italieni faceau obiectul unei anchete pentru evaziune fiscala in valoare de 840 de milioane de euro, alaturi de alte cinci persoane.

Inspectorii de la serviciul venituri-impozite din Milano i-au acuzat pe cei doi creatori ca au creat in Luxemburg o societate fantoma pentru a ascunde venituri considerabile si pentru a nu plati impozit in Italia, in perioada 2004 - 2006, desi, in realitate, aceasta societate era condusa din Peninsula.

Cei doi creatori se numara printre cei mai bogati italieni si, implicit, printre cei care platesc cele mai mari impozite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri