Seismul puternic din Japonia, valurile tsunami care au urmat si accidentul nuclear de la Fukushima ar putea impinge economia nipona in recesiune in urmatoarele luni, cu o scadere mai accentuata a Produsului Intern Brut (PIB) in trimestrul doi, potrivit unui studiu al publicatiei economice Nikkei, citat de Mediafax.
Dezastrele din Japonia au ca efect reducerea semnificativa a increderii investitorilor, a exporturilor si consumului intern, mentioneaza studiul, preluat de AFP. Studiul se bazeaza pe estimarile unor institutii financiare private importante.

Economistii estimeaza ca PIB-ul celei de-a treia puteri economice mondiale a scazut cu 0,6% in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu trimestrul anterior. Pentru perioada aprilie-iunie, analistii anticipeaza o scadere economica de 2,6%. Cele mai pesimiste prognoze mentioneaza un declin al PIB de 7,1% in intervalul iulie-septembrie.

Analistii apreciaza ca economia ar putea reincepe sa creasca in al treilea trimestru.

"Majoritatea economistilor se asteapta ca exporturile si consumul sa scada in continuare intre aprilie si iunie", noteaza Nikkei.
Economia nipona a scazut deja in ultimul trimestru al anului trecut, potrivit datelor statistice oficiale.

Guvernul nipon evalueaza la 25.000 de miliarde de yeni (297 miliarde de dolari) costurile dezastrelor care s-au produs pe 11 martie. Aceasta estimare nu ia in calcul impactul accidentului nuclear de la Fukushima asupra agriculturii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri