Procurorii eleni au deschis o ancheta de urgenta in privinta articolului publicat vineri de Spiegel Online potrivit caruia Grecia ia in considerare iesirea din zona euro, au declarat surse judiciare, citate de AFP, potrivit Mediafax.
Ancheta, lansata de Parchetul Atenei, ar trebui sa determine daca publicatia germana se face vinovata de difuzarea de informatii false, au mentionat sursele. Procurorii greci au cerut sprijin judiciar autoritatilor germane pentru audierea responsabililor Spiegel si a autorilor articolului.

Articolul a panicat pietele financiare aratand ca Grecia vrea sa paraseasca zona euro, idee respinsa de autoritatile de la Atena si de liderii din zona euro.

Spiegel a relatat, de asemenea, ca ministrii de Finante din cele mai mari economii din zona euro s-au intalnit in secret la Luxembourg pentru a discuta despre problema datoriilor Greciei, fapt ulterior confirmat.

Dupa aparitia crizei, in iarna anului trecut, presa germana a devenit «oaia neagra» a opiniei publice din Grecia, fiind acuzata de manevre speculatorii indreptate impotriva statului si de o atitudine antigreceasca in general.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri