Dominique Strauss-Kahn (DSK) afirma ca a demisionat din functia de director-general al FMI pentru a feri institutia de "cosmarul" pe care il traieste el, reiterand ca este nevinovat, conform unei scrisori trimise institutiei internationale, informeaza AFP, citat de Mediafax.
"Nu pot accepta ca FMI si voi, dragii mei colegi, sa traiti in vreun mod cosmarul pe care il traiesc eu. De aceea, era nevoie ca eu sa plec", a declarat Strass-Kahn, consemnat la domiciliu in contextul in care este acuzat de agresiune sexuala si tentativa de violare a unui cameriste. Aceasta este prima declaratie publica a fostului director al FMI dupa izbucnirea scandalului care l-a fortat sa demisioneze.

Dominique Strauss-Kahn locuieste temporar in apartamentul din New York in care a fost plasat temporar in arest la domiciliu. Apartamentul de la numarul 71 de pe Broadway, situat in apropiere de Ground Zero, una dintre tintele atacurilor din 11 septembrie 2001, nu este cel in care fostul director al FMI va astepta urmarile epopeei judiciare care s-a deschis odata cu inculparea sa pentru infractiuni de natura sexuala. Acesta i-a fost furnizat vineri seara "pentru cateva zile" de compania de securitate desemnata sa il supravegheze, in asteptarea instalarii sale intr-un alt apartament.

Doar in acest al doilea apartament el va avea dreptul la ceva mai multa libertate de miscare. Va putea sa mearga escortat la avocatii sai, la medic, la tribunal sau la sinagoga, cu conditia sa avertizeze justitia si politia cu sase ore inainte. Usor de localizat gratie bratarii electronice pe care o poarta, el nu va putea iesi din casa in intervalul orar 22.00-06.00.

Viitoarea audiere a lui Dominique Strauss-Kahn, unde va trebui sa pledeze vinovat sau nevinovat, este fixata pentru 6 iunie. Pana in prezent, el neaga acuzatiile formulate impotriva lui. Dominique Strauss-Kahn si sotia sa, Anne Sinclair, locuiesc, prin urmare, pentru cateva zile intr-un apartament utilizat de compania Stroz Friedberg pentru a gazdui temporar persoane sub supraveghere sau pentru a proteja informatori, mafioti retrasi sau acuzati cu risc ridicat. Compania s-a ocupat deja de controlul escrocului Bernard Madoff, arestat la domiciliu in luxosul sau apartament din Upper East Side inainte de a pleda vinovat si de a fi condamnat in 2009 la 150 de ani de inchisoare.

Cuplul Strauss-Kahn poate primi vizita rudelor si prietenilor, dar nu mai multi de patru o data, fara a pune la socoteala familia, iar toti vor fi perchezitionati la sosire de gardianul inarmat ce va pazi intrarea zi si noapte
. Persoanele care livreaza pizza sau alt tip de fast-food din cartier vor fi supuse acelorasi controale.

Strauss-Kahn este acuzat ca ar fi agresat-o sexual pe o camerista a Hotelului Sofitel din Manhattan. Membrii juriului care a decis punerea sub acuzare oficiala a fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn au retinut impotriva acestuia sapte capete de acuzare care se refera la tentativa de viol, agresiune sexuala, sechestrare si alte infractiuni de natura sexuala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri