Salariul lui Mario Draghi, in prezent guvernator al Bancii Italiei, se va injumatati dupa ce acesta il va inlocui, in noiembrie, pe Jean-Claude Trichet in functia de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), potrivit Mediafax.
Salariul lui Draghi a fost anul trecut de 758.000 euro (peste un milion de dolari), de peste doua ori mai mare decat cel al lui Trichet. Salariul guvernatorului Bancii Italiei a fost facut public pentru prima data de institutie.

In comparatie, Trichet a avut un salariu de baza de 368.000 de euro anul trecut, potrivit site-ului BCE, in timp ce seful Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a castigat 200.000 de dolari.

La 17 mai, ministrii de Finante din zona euro l-au nominalizat pe Draghi pentru a deveni urmatorul sef al BCE, dupa ce mandatul, de opt ani, a lui Trichet se va incheia la sfarsitul lunii octombrie.

Draghi este, in prezent, singurul candidat la conducerea BCE, iar liderii Uniunii Europene urmeaza sa ratifice candidatura acestuia la un summit programat pentru 23 iunie.

Pe langa salariile de baza, Trichet si membrii board-ului BCE primesc alocatii pentru diverse cheltuieli.

Succesorul lui Draghi in postul de guvernator al Bancii Italiei va avea un salariu mai mic, dupa ce institutia a adoptat o reducere de 10% a remuneratiilor incepand cu acest an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri