Moody's a pus joi sub supraveghere pentru o posibila retrogradare ratingul pentru soliditate financiara al Banco Comercial Portugues (BCP), prezenta in Romania, si cele ale altor sase banci portugheze, dupa ce in aprilie a luat masuri similare pentru calificativele pentru datorii si depozite.
Astfel, ratingul "D" al BCP pentru soliditate financiara, "Baa3" pentru datorii pe termen lung si "B2" pentru actiuni preferentiale se afla sub supraveghere in vederea unei posibile revizuiri in scadere, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, scrie Mediafax.

Celelalte banci cu ratinguri puse sub supraveghere sunt Caixa Geral de Depositos, Banco Espirito Santo, Banco Santander Totta, Banco BPI, Caixa Economica Montepio Geral si Banco Internacional do Funchal.

In luna aprilie, Moody's a plasat sub supraveghere ratingurile acestor banci pentru datorii pe termen lung cu prioritate la plata si depozite, cu exceptia Banco Santander Totta, pentru care a fost luata o asfel de masura joi.

Masurile reflecta mediul operational tot mai dificil pentru bancile portugheze, care va exercita presiuni asupra profitabilitatii si calitatii activelor si va limita accesul la finantare si capital.

Un alt factor care a influentat masura este ratingul suveran al Portugaliei, "Baa1", care se afla sub supraveghere pentru o eventuala rwetrogradare.

BCP, prezenta in Romania prin Millennium Bank, detinea la sfarsitul lunii martie active de 96,6 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri