Agentia de evaluare financiara Moody's a revizuit in scadere cu cate doua trepte ratingurile pentru depozite si credite ale Marfin Popular Bank si Bank of Cyprus, ambele institutii de credit, prezente in Romania, fiind retrogradate in categoria nerecomandata pentru investitii.
Calificativele pentru credite si depozite au fost revizuite de la "Baa3" la "Ba2" in cazul Marfin, respectiv de la "Baa2" la "Ba1" pentru Bank of Cyprus, se arata intr-un comunicat al agentiei, scrie Mediafax.

Perspectivele ratingurilor sunt negative.

Decizia de retrogradare a bancilor este motivata de expunerea ridicata pe obligatiuni ale statului elen, de aproximativ 95% din capitalul de rang intai al Marfin, respectiv de 55% pentru Bank of Cyprus, expunerea semnificativa prin creditare fata de sectorul privat din Grecia si provocarile in a asigura situatia actuala a lichiditatii si finantarii, in contextul incertitudinii ridicate din regiune.

Revizuirea negativa ia in calcul si capacitatea redusa a guvernului din Cipru de a extinde sprijin sistemic pentru sectorul bancar, reflectata si de retrogradarea recenta a Ciprului. Posibilitatea unui sprijin redus din partea statului cipriot este contrabalansata de anuntul Uniunii Europene privind acordarea de noi atributii Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara, inclusiv de a recapitaliza bancile din zona euro prin imprumuturi.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai tarziu a inceput operatiunile bancare, pe zona clientilor corporate. Grupul este prezent in Romania prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing. Marfin Popular Bank detine pe piata locala Marfin Bank Romania si o firma de leasing.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri