Pretul aurului a urcat miercuri la un nou record, de peste 1.800 de dolari pe uncie, dupa ce declinul puternic al actiunilor bancilor din Franta s-a repercutat pe pietele financiare si a agravat declinul burselor, transmite Reuters.
Aurul a crescut miercuri cu aproape 3%, in contextul mutarii temerilor traderilor de la Spania si Italia la Franta, unde presedintele, Nicolas Sarkozy, a cerut prudenta fiscala dupa ce pietele financiare au speculat ca Franta ar putea fi urmatorul stat retrogradat de agentiile de rating.

Ultimele temeri par sa anuleze impactul pozitiv al deciziei, fara precedennt, de marti a Rezervei Federale a SUA, care s-a angajat sa mentina politicile de sprijinire a economiei pentru o perioada de cel putin doi ani.

Pe piata spot, aurul a avansat cu aproape 3%, la un maxim de 1.796,86 dolari pe uncie si se afla in urcare cu 2,3% la 16:00 GMT (19:00 ora Romaniei). Pe piata COMEX din SUA, contractele futures pentru aur au trecut, pentru scurt timp, de 1.800 de dolari.

In aceasta saptamana, cotatia aurului a urcat cu aproape 7%, iar din iunie cu 20%.

Franta a intrat in atentia traderilor din cauza scaderii puternice a actiunilor bancilor, printre cele mai expuse insitutii de credit din Europa fata de criza datoriilor suverane de la periferia zonei euro.

Intrucat guvernele si bancile centrale raman fara instrumente pentru a combate problemele economice si financiare, unii analisti se asteapta ca aurul sa ajunga pana la 2.500 de dolari, peste maximul, ajustat ajustat la, inregistrat in urma cu trei decenii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri