UBS, cea mai mare banca elvetiana, va concedia circa 3.500 de persoane, adica 5,3% dintre angajati, deoarece reglementarile mai dure privind rezervele de capital si incetinirea afacerilor pe trading au afectat profitul, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Circa 45% din concedieri vor avea loc la banca de investitii a UBS, 35% vor afecta divizia de wealth management si divizia bancara elvetiana, iar operatiunile de asset management si wealth manageemnt din SUA vor asigura cate 10% din planul de disponibilizari, potrivit unui comunicat transmis de grup.

UBS avea 65.707 de angajati la finele lunii iunie.

Directorul general al bancii, Oswald Gruebel, vrea sa reduca cheltuielile anuale cu 2 miliarde franci elvetieni (2,5 miliarde de dolari) pana la sfarsitul lui 2013, dupa ce a retras tinta de profit a bancii din cauza "perspectivelor economice tot mai slabe".

Cele mai mari 50 de banci din lume au anuntat concedierea a aproape 60.000 de angajati de la inceputul anului pana in prima saptamana din august, cel mai prost an din 2008, potrivit datelor Bloomberg.

Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a anuntat luna trecuta ca va concedia 2.000 de persoane, adica 4% dintre agnajati, pentru a economisi nu miliard de franci pe an incepand din 2012.

UBS a anuntat, in timpul crizei financiare mondiale, concedieri totale de 18.500 de angajati, dupa deprecierea activelor si pierderi pe credite in valoare de 58 miliarde de dolari si inregistrarea, in 2008, a celei mai mari pierderi financiare din istoria corporatista a Elvetiei.

Profitul UBS a scazut cu 49% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza rezultatelor slabe ale bancii de investitii. Divizia va pierde 9% dintre cei 17.776 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri