Guvernul cancelarului german Angela Merkel a aprobat reformarea Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF), dupa ce a tinut sub control o revolta in randul parlamentarilor din coalitie care risca sa puna in pericol pachetul de masuri.
Merkel s-a angajat sa se consulte atat cat va fi nevoie cu parlamentarii pentru a risipi orice indoiala, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

"Ne aflam intr-o faza familiara de indoieli din partea parlamentarilor, dar proiectul va trece. Ce este mai dureros, riscarea caderii guvernului si a unei prabusiri economice devastatoare, sau sa strangi din dinti si sa aprobi o lege care poate fi eficienta chiar daca nu o intelegi?", a declarat Peter Grottian, profesor de politica la Free University din Berlin.

Proiectul aprobat de Guvern prevede posibilitatea achizitiilor de obligatiuni suverane de catre Fondul European de Stabilitate Financiara si majoreaza contributia Germaniei la EFSF de la 123 miliarde euro la 211 miliarde euro.

Masurile au fost convenite de liderii europeni la summitul din 21 iulie.

Merkel se confrunta cu opozitia unor parlamentari din coalitie, care sustin ca Germania, cea mai mare economie europeana si cel mai mare contributor la salvarea Greciei, Irlandei si Portugaliei, aloca prea multi bani publici pentru astfel de actiuni viitoare.

Parlamentul german urmeaza sa voteze reformele aduse EFSF pe 29 septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri