Industria tigaretelor este una dintre cele mai importante in Statele Unite ale Americii, astfel incat un declin al cererii ar avea implicatii serioase asupra economiei, informeaza Business Insider.
Astfel, daca toti cei 46 de milioane de americani ar fi renuntat la fumat 2,8 milioane de decese premature ar fi fost evitate in perioada 2006-2025. In plus, in aceeasi perioada cheltuielile in sistemul sanitar ar fi scazut cu 211 miliarde de dolari, arata cartea “After Tobacco”, scrisa de cercetatorii economici Peter Bearman, Kathryn Neckerman si Leslie Wright.

De asemenea, sfarsitul industriei tigaretelor ar genera o crestere a securitatii sociale, cu aproximativ 1,58%, in conditiile in care angajatii vor trai mai mult si vor iesi la pensie mai tarziu.

In ceea ce priveste filantropia, producatorii de tigarete au cheltuit in perioada 1997-2005 143 de miliarde de dolari, dintre care 42% au sustinut programe de dezvoltare comunitara si sanatate publica. Acesti bani ar disparea.

Piata americana este dominata de patru producatori – Altria, care vinde aproape jumatate din cele 500 de miliarde de tigarete vandute pe plan local, Reynolds American, Lorillard Tobacco Company si Liggett Group.

In Romania, industria tutunului este unul din cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. In 2010, JTI Romania, BAT Romania si Philip Morris au contribuit la bugetul general consolidat cu circa 2,5 miliarde de euro, reprezentand accize, TVA si alte taxe si impozite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri