Moody's a coborat cu doua trepte ratingurile de credit a opt banci grecesti, mentinand perspectiva negativa, din cauza conditiilor economice dificile de pe piata locala si scaderea depozitelor, transmite Reuters.
Moody's a plasat bancile elene sub evaluare pe 25 iulie, potrivit Mediafax.

Agentia a redus ratingurile National Bank of Greece, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank, Agricultural Bank of Greece si Attica Bank de la B3 la Caa2.

Emporiki Bank si General Bank of Greece au fost retrogradate de la B1 la B3.

Pietele se asteptau la aceasta masura.

Dintre bancile retrogradate, sase sunt prezente si pe piata romaneasca. EFG Eurobank Ergasias controleaza Bancpost, iar National Bank of Greece detine Banca Romaneasca.

Intrarea Greciei in default (incapacitate de plata) ar "distruge" increderea investitorilor in zona euro si ar putea declansa un efect de contagiune similar celui propagat in 2008 de falimentul Lehman Brothers.

De asemenea, bancherii se pregatesc pentru intrarea Greciei in faliment, iar sperantele lor atarna de capacitatea Europei de a ridica urgent ziduri in jurul sistemului bancar suficient de puternice pentru a preveni raspandirea crizei catre alte tari din zona euro.

Reprezentantii marilor grupuri financiare, participanti la o conferinta in timpul intalnirilor anuale ale Fondului Monetar International si Bancii Mondiale care s-au desfasurat in weekend la Washington, au fost atat de pesimisti in ceea ce priveste criza datoriilor de stat din zona euro incat au comparat riscurile de contagiune din pietele financiare cu falimentul Lehman Brothers din 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri