Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a criticat dur pe premierul britanic, David Cameron, la summitul UE de duminica, declarand ca acesta "a pierdut o buna ocazie sa taca" in legatura cu criza din zona euro, relateaza The Guardian, in editia online de luni, citat de Mediafax.
Disputa dintre cei doi lideri a amanat cu aproape doua ore incheierea summitului UE de duminica, Sarkozy exprimandu-si iritarea in legatura cu criticile constante formulate de oficialii de la Londra.

"Ati pierdut o buna ocazie sa taceti", i-a spus presedintele francez lui David Cameron. "Ne-am saturat sa ne criticati si sa ne spuneti ce sa facem. Spuneti ca urati euro, iar acum vreti sa va amestecati in intalnirile noastre", a adaugat el.

Oficiali care au asistat la schimbul de replici au afirmat ca premierul britanic a insistat ca pachetul de masuri care va fi adoptat miercuri de liderii tarilor din zona euro are implicatii importante si pentru statele care nu au aderat la moneda unica, iar interesele acestora trebuie luate in considerare. Premierul polonez, Donald Tusk, care a prezidat reuniunea, a apreciat ca discutia a fost "furtunoasa".

In urma schimbului de replici, liderii UE au convenit ca pachetul de masuri sa fie discutat de reprezentantii tuturor celor 27 de state membre UE, insa decizia finala sa fie luata mircuri de statele din zona euro.

Cameron a fost nevoit sa renunte la calatoriile programate pentru aceasta saptamana, pentru a participa la reuniunea europeana de miercuri, iar luni se va confrunta cu cea mai importanta revolta a euroscepticilor din Partidul Conservator, decisi sa sfideze guvernul la votul privind convocarea unui referendum referitor la Uniunea Euorpeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri