Centrica, principalul furnizor de gaze naturale si energie electrica din Marea Britanie, a anuntat, vineri, ca va demara planurile de constructie a unei noi centrale electrice pe gaze, prima instalatie de acest tip din Marea Britanie construita in ultimii cinci ani, informeaza Rompres.

Centrica, firma care detine brandul British Gas si este vizata de o posibila preluare de catre grupul rus Gazprom, a precizat ca a pus deoparte suma de 400 milioane lire sterline, necesara pentru constructia unei centrale electrice pe baza de gaz natural la Langage, in apropiere de orasul Plymouth, zona de sud-vest a Angliei.

Grupul si-a exprimat speranta ca noua centrala ii va permite sa rezolve problema deficientelor in aprovizionarea cu energie electrica si ii va reduce expunerea fata de piata angro a energiei.

Grupul francez Alstom a castigat contractul pentru livrarea noii turbine pe gaz cu ciclu combinat (CCGT). Proiectul Langage, propus initial in urma cu opt ani, urmeaza sa devina operational in iarna lui 2008/2009 si va asigura aproximativ 11 la suta din energia electrica livrata de Centrica consumatorilor rezidentiali in perioada de varf a consumului.

Din luna ianaurie 2004 si pana in prezent Centrica a majorat de patru ori pretul la gaz si energie electrica, ultima data in luna martie 2006 cu aproximativ 22 de procente, motivul fiind volatilitatea de pe piata angro a energiei. Centrica produce in prezent doar aproximativ o treime din energia electrica pe care o comercializeaza, ar are ca obiectiv producerea a trei sferturi din energia electrica comercializata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri