Concernul energetic german E.ON va achizitiona, prin intermediul unui schimb de actiuni, o participatie de 25 la suta, mai putin o actiune, din zacamantul siberian de gaze naturale Yushno Russkoje, propietate a grupului rus Gazprom, informeaza Rompres
E.ON as anuntat joi ca grupul rus va primi in schimb participatii la companii din Ungaria ale firmei germane, potrivit prevederilor acordului semnat miercuri de cele doua companii, dupa mai bine de doi ani de negocieri. in cazul in care Comisia Europeana si autoritatile ungare aproba tranzactia, Gazprom va primi un pachet de 50 la suta minus o actiune la companiile E.ON Foeldgaz Storage si E.ON Foeldgaz Trade, precum si un pachet de 25 la suta minus o actiune la furnizorul de gaz si electricitate E.ON Ungaria.

E.ON estimeaza ca va incepe productia la Yushno Russkoje in 2007 si ca va extrage anual 25 miliarde metri cubi de gaze, cantitate ce poate asigura consumul anual in 10 milioane gospodarii. Potrivit companiei, cantitatea de gaze provenind de la Yushno si de la zacamintele din Marea Nordului va acoperi 15 la suta din cantitatea furnizata anual de filiala de gaze naturale a concernului, E.ON Ruhrgas.

Presedintele E.ON, Wulf Bernotat, considera ca participatia la zacamantul siberian aprofundeaza colaborarea cu Gazprom si permite asigurarea, in conditiile unei cereri in crestere continua, a aprovizionarii cu gaze in Europa, in viitor. La randul sau, vicepresedintele Gazprom, Alexander Medvedev, a semnalat ca operatiunea evidentiaza strategia de colaborare a grupului rus cu companiile straine prin intermediul schimbului de actiuni.

Yushno Russkoje este unul dintre cele mai mari zacaminte de gaze din lume, cu rezerve de peste 700 miliarde metri cubi, a explicat compania germana. La bursa din Frankfurt, actiunile E.ON au scazut, pana la ora 10,00 GMT, cu 1,48 la suta, pana la 87,70 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri