Moody a retrogradat ratingul a trei dintre cele mai mari companii petroliere din lume, pe baza estimarilor ca pretul petrolului va ramane jos, pentru o perioada mai mare de timp, si ca va provoca dificultati financiare gigantilor din energie, scrie Bloomberg.

Chevron si Royal Dutch Shell au avut ratingul redus cu un nivel, in timp ce ratingul Total SA a fost taiat cu doua trepte, potrivit unor declaratii ale Moody de vineri. Chevron va genera un cashs flow negativ in conditiile in care estimarile arata ca, cel putin urmatorii doi ani, compania va acumula datorii, in timp ce Shell va avea un avantaj avand in vedere achizitia BG Group, scrie Mediafax.

Preturile sunt asteptate sa ramana jos in acest an si sa puna in continuare presiune pe veniturile gigantului Total, potrivit Moody.

Companiile petroliere, mari si mici, au creditele reduse in conditiile in care preturile scazute ale petrolului le reduc conturile si le limiteaza sustenabilitatea. Preturile in New York au scazut cu 60% fata de jumatatea anului 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri