Ce mai mare companie siderurgica privata din India, Tata Steel Ltd., a declarat ca profitul net trimestrial a crescut cu 5,4%, datorita cresterii volumului vanzarilor, sub previziunile analistilor.
Directorul de dezvoltare al companiei, B. Muthuraman, a declarat ca exista previziuni optimiste de crestere a veniturilor companiei in actualul an fiscal care se va termina in martie 2007. "Compania Tata Steel va inregistra castiguri mai mari, in restul anului fiscal, pana in martie 2007, datorita majorarii volumului de productie si al vanzarilor", a declarat Muthuraman. "Vom produce si vinde cu 500 de mii de tone mai mult decat anul trecut, iar preturile vor ramane, probabil, constante, pentru restul anului", a adaugat oficialul companiei indiene, informeaza NewsIn.

Compania Tata Steel a produs 4,55 milioane de tone de otel in anul 2005/06 si a vandut 4,42 milioane de tone. Tata Steel, care a primit aprobarea grupului anglo-olandez Corus pentru oferta de preluare in valoare de 8,04 miliarde de dolari, a anuntat ca profitul net pentru perioada iulie-septembrie 2006, a crescut pana la 11,01 miliarde de rupii (245 de milioane de dolari), de la 10,45 miliarde de rupii, suma obtinuta in aceeasi perioada a anului 2005.

Analistii economici estimau ca profitul net al companiei va creste cu 7,3%, la nivelul de 11,2 miliarde de rupii, in al doilea trimestru al anului fiscal. inainte de publicarea rezultatelor financiare trimestriale ale companiei, cotatia actiunilor Tata Steel scazuse cu 0,42%, la 498,35 de rupii/actiune, la bursa din Mumbai.

Compania concurenta indiana, Steel Authority of India Ltd, detinuta de stat, a anuntat, luni, o crestere de 28% a profitului net, pentru perioada iulie-septembrie 2006, usor sub previziunile analistilor, la nivelul de 14,43 miliarde de rupii. Tata Steel planuieste cresterea productiei de aproape sapte ori, la nivelul de 35 de milioane de tone, in urmatorii 10-15 ani.

In cazul in care fuziunea intre Tata Steel si Corus este o tranzactie de succes, va avea loc cea mai mare preluare a unei companii de o companie indiana, care va antrena consolidarea fortelor, in domeniul inca divizat, al siderurgiei. O serie de investitori ai companiei Corus isi manifesta nemultumirea fata de planurile companiei indiene, deoarece considera oferta financiara de 555 de pence pe actiune a Tata Steel este prea joasa.
Actiunile Corus au inregistrat o cotatie mai mare decat cea a celor Tata Steel. Muthruman a refuzat sa comenteze cotatia actiunilor sau asteptarile investitorilor Corus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri