\"Labirintul\" legislativ al fondurilor de pensii din zona Uniunii Europene (UE) scade competitivitatea companiilor multinationale din UE in comparatie cu rivalii globali si accelereaza tendinta de relocare a fortei de munca in afara UE, arata un studiu al companiei Aegon
"Complexitatea navigarii prin diversele sisteme nationale de pensii ale Europei creste costurile pentru multinationalele din regiune", potrivit primului studiu ce analizeaza fondurile de pensii ale companiilor multinationale, publicat de compania de asigurari si fonduri de pensii Aegon.

Raportul "Bridging Pension Plans Worldwide", informeaza NewsIn, a cercetat opinia specialistilor in privinta fondurilor de pensii. Potrivit sondajului, complexitatea reglementarilor fondurilor de pensii ce urmeaza sa fie impuse in UE, vor afecta semnificativ costurile generate de un fond de pensii pentru angajatii respectivei companii, afirma 91% din expertii intervievati. Mai mult, circa 78% din experti spun ca datorita costurilor mai mari, estimate la 7,5% costuri administrative suplimentare, multinationalele europene sunt mai putin competitive si crearea de noi locuri de munca in Europa este impiedicata.

"Sondajul nostru arata ca angajatorii multinationali cauta un drum prin labirintul european al pensiilor si ca sunt ingrijorati de complexitatea ce duce la cresterea costurilor administrative. Absenta unui sistem integrat de pensii pan-european este vazuta ca un obstacol semnificativ in calea competitivitatii", a declarat administratorul retelei de pensii a Aegon, Frans van der Horst. "Este o nevoie clara si tot mai mare de o solutie corporativa care sa ajute multinationalele sa-si recastige avantajul competitiv si sa mentina costurile la un nivel mic", a adaugat van der Horst.

Pentru a raspunde nevoilor companiilor multinationale, asiguratorii europeni incearca sa raspunda acestei nevoi prin formarea unor fonduri de pensii pan-europene.

De asemenea, o mare parte din expertii invervievati de Aegon a declarat ca se asteapta ca firmele multinationale sa incerce chiar ele sa puna bazele unui retele integrate proprii, care sa depaseasca reglementarile nationale diferite. Expertii au estimat ca in urmatorii cinci ani, circa 22% din cele mai mari 500 de corporatii multinationale vor fi infiintat propria solutie integrata de pensii pentru angajati.

Studiul "Bridging Pension Plans Worldwide" a inclus opiniile expertilor in pensii din 16 tari. Cei 115 experti includ reprezentanti ai 44 de firme multinationale si 31 de consultanti financiari. Respondentii sondajului controleaza sau consulta planuri de pensii ale corporatiilor pentru 18 milioane de angajati, cu active gestionate de circa 1.000 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri