Bursa americana Nasdaq a lansat marti o oferta ostilade preluare, in valoare de 2,7 miliarde de lire sterline, (5,3 miliarde de dolari) a bursei londoneze London Stock Exchange, apeland direct la investitori dupa ce a fost respinsa de principala bursa europeana, conform NewsIn.

Bursa americana Nasdaq, care detine deja 28,75% din London Stock Exchange (LSE) si a facut o oferta de 1.243 pence pe actiune pentru restul, a declarat ca asteapta acordul actionarilor LSE pana la data de 11 ianuarie 2007. Nasdaq a anuntat la data de 20 noiembrie 2006 ultima sa oferta pentru LSE, insa bursa londoneza a refuzat aceasta oferta - in mod similar cu modul in care a refuzat si alte oferte venite de la diverse parti - dupa numai cateva ore, declarand ca aceasta oferta "nu tine cont de nivelul substantial de crestere si potentialul grupului nostru"

Nasdaq a precizat ca ar putea majora oferta sa in cazul in care consiliul de administratie al LSE si-ar da acordul pentru aceasta tranzactie. Anumiti analisti sunt de parere ca bursa londoneza nu prea mai are alternative dupa ce grupul britanic de brokeraj ICAP a decis sa nu mai continue negocierile pentru o eventuala fuziune.

Detinatorul bursei din New York, NYSE Group, considerat mult timp drept unul dintre principalii parteneri potentiali pentru LSE, se afla in plin proces de fuziune cu bursa pan-europeana Euronext in timp ce alti "petitori" care au dorit un parteneriat cu LSE, printre care Deutsche Boerse, grupul australian Macquarie sau chiar Euronext fusesera toate interesate atunci cand valoarea actiunilor LSE era mult mai scazuta.

Actiunile LSE aproape s-au triplat in ultimii doi ani pe fondul speculatiilor privind o eventuala fuziune, la inchiderea sedintei bursiere de luni o actiune LSE valorand 1.320 pence, indicand faptul ca investitorii sunt inca increzatori intr-o eventuala fuziune. Principalele burse pe plan mondial se afla in cautare de parteneri, sub presiunea clientilor ce doresc o oferta mai variata si tarife mai atractive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri