Citigroup, liderul pietei bancare americane din perspectiva activelor, estimeaza reducerea cheltuielilor pentru investitii in 2007, la mai putin de jumatate fata de 2006, a declarat directorul executiv al grupului, recunoscand ca divizia pentru consum are o evolutie slaba.
Directorul Citigroup, Charles"Chuck" Prince, a declarat ca impartaseste frustarea investitorilor in legatura cu evolutia slaba a actiunilor bancii. Prince, care se afla sub presiunea investitorilor, a numit, luni, un nou director pentru operatiuni si a promis sa se concentreze mai mult pe costuri.

Acesta a declarat, la o prezentare pentru analisti, ca Citigroup si-a stabilit bugetul estimand o marire a veniturilor care va depasi, anul viitor, cresterea costurilor, schimband o tendinta a costurilor de operare de a depasi cresterea veniturilor.

"Incercam din rasputeri, sa stimulam veniturile", a declarat Prince.

Actiunile Citigroup s-au apreciat, anul acesta, cu 8,7%, nivel sub cresterea cu 11,6%, a indicelui bancar KWB, pentru aceeasi perioada.

Investitorii au dat un vot moderat de incredere celor mai recente solutii ale lui Prince pentru dificultatile intampinate de banca, determinand aprecierea actiunilor Citigroup cu 0,8%, cea mai mare crestere, in aceasta sesiune, in cadrul indicelui de sector.

Pe de alta parte multa lume este sceptica. "E cam acelasi lucru", a declarat directorul executiv al SAM Advisors, actionar Citigroup, William Smith.

"In opinia noastra, este suparator ca Prince nu intelege ce se intampla. Pierde batalia, daca ne gandim la ceea ce isi doresc actionarii", a declarat Smith. Acesta a adaugat ca actiunile Citigroup s-au apreciat, saptamana trecuta, datorita discutiilor care aratau ca banca ar putea sa-l inlocuiasca pe directorul financiar, Sallie Krawcheck sau chiar pe Prince, sau ar putea renunta la o serie de filiale.

Prince a declarat ca obtinerea cresterii veniturilor in cadrul diviziei de consum a bancii dureaza mai mult decat estimase, insa a afisat un optimism precaut in legatura cu imbunatatirea acesteia. Directorul Citigroup a declarat ca este improbabil ca banca sa faca vreo achizitie bancara importanta in SUA in 2007, reiterand faptul ca exista oportunitati mai bune de crestere in afara SUA.

Citigroup a cazut de acord, miercuri, sa achizitioneze banca central-americana comerciala si de retail Grupo Cuscatlan, pentru 1,51 miliarde de dolari si a condus, luna trecuta, o echipa de investitori care au preluat controlul asupra bancii chinezesti Guangdong Development Bank, printr-o oferta de 24,3 miliarde de yuani (3,1 miliarde de dolari).

Citigroup pregateste un plan de cheltuieli care tine cont de o deteriorare moderata a calitatii creditului in 2007, a spus Price.

Acesta a mai declarat ca Citigroup ar putea mari rezervele de risc pentru credite din Japonia, pe fondul schimbarilor legislative.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri