Compania Eurotunnel, operatorul canalului care traverseaza Marea Manecii, a selectat bancile Goldman Sachs, Deutsche Bank si Citigroup, pentru finantarea noului grup Eurotunnel, care va lua fiinta in 2007 in urma acordului privind restructurarea datoriei.
Eurotunnel a primit oferte din partea Goldman Sachs, Deutsche Bank, pe de o parte si Citigroup, pe de alta parte, si a anuntat ca primele doua banci vor conduce consortiul, iar Citigroup va finanta 30% din proiect.

Finantarea va include un imprumut pe termen lung, de 1,5 miliarde de lire sterline (aproape trei miliarde de dolari) si alte 1,965 miliarde de euro (2,57 miliarde de dolari), sub forma unui imprumut bancar clasic, returnabil in rate, intre 35 si 43 de ani. Suma totala a acestor imprumuturi se ridica la 2,84 miliarde de lire sterline, scrie Reuters.

"Noua datorie a Eurotunnel, rezultata in urma finantarii propuse, va fi suportata de companie prin activitatea de operare si prin reducerea ratelor financiare anuale", se arata in comunicatul companiei, dupa cum informeaza NewsIn.

Ratele financiare pentru rambursarea noii datorii vor fi la inceput in jur de 140 de milioane de lire sterline pe an si plata capitalului nu va incepe pana in 2012.

"Acest nivel al ratelor ar trebui comparat cu rata de 293 de milioane de lire sterline pentru 2006 si cea estimata, de 320 de milioane de lire pentru 2007, (luand in calcul previziunile de crestere a ratelor dobanzilor europene), pe care Eurotunnel trebuie sa le plateasca din vechea datorie", au mai declarat reprezentantii Eurotunnel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri