Ministrul rus al agriculturii a anuntat vineri ca problema exporturilor de carne din Uniunea Europeana spre tara sa a fost rezolvata, informeaza RIA Novosti in pagina electronica
Ministrul Aleksei Gordeiev a anuntat ca in cursul zilei de vineri se va semna un document care garanteaza ca UE nu va exporta catre Rusia carne a carei comercializare nu este permisa pe pietele europene din cauza riscurilor sanitare.

"Avem incredere in Comisia Europeana si deci consideram ca problema este rezolvata", a declarat ministrul potrivit NewsIn, in timpul vizitei la Berlin pentru a participa la expozitia agricola Saptamana verde 2007.

Problema carnii priveste in special Polonia, acuzata de Moscova ca reexporta produse din tari terte catre Rusia. Moscova a impus un embargou asupra carnii poloneze din acest motiv la sfarsitul anului 2005, denuntat la Varsovia ca fiind motivat politic.

Diferendul ruso-polonez a luat dimensiuni europene dupa ce Varsovia si-a folosit dreptul de veto pentru a bloca inceperea negocierilor pentru un parteneriat strategic UE-Rusia, pana la ridicarea embargoului asupra carnii.

Rusia a ridicat obiectii cu privire la carnea europeana si inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei, dar problema s-a rezolvat dupa ce UE a fost de acord sa garanteze ca produse din carne din aceste doua tari nu vor fi exportate in Rusia prin intermediul unor terte tari membre.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri