Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke a spus ca este optimist cu privire la sanatatea economiei americane, in ciuda incetinirii pietei imobiliare si a avertizat asupra riscurilor care ameninta prognoza de inflatie.
"Ritmul de crestere al economiei americane va fi moderat in 2007 si anul viitor si se va accentua usor pe masura ce se diminueaza impactul incetinirii sectorului imobiliar", se spune in discursul lui Bernanke din fata comitetului bancar al senatului american.

Presedintele sistemului american de banci centrale a spus ca produsul intern brut (PIB) american ar putea creste cu intre 2,5 si 3%, in 2007, respectiv cu 2,75-3%, in 2008, in raportul sau bianual prezentat Congresului american, informeaza NewsIn, citand Reuters. Inflatia core, calculata fara costurile administrative, se asteapta sa fie intre 2 si 2,25% in 2007 si sa scada, in 2008, in culoarul cuprins intre 1,75 si 2%, a aratat presedintele Federal Reserve.

Bernanke a avertizat, insa, asupra riscurilor pentru prognoza economica si a spus ca acestea sunt legate de pastrarea stabilitatii preturilor.Bernanke a observat ca exista semnale de scadere a presiunilor inflationiste, dar a adaugat: "Va mai trece o vreme pana cand putem avea incredere ca inflatia scade potrivit asteptarilor".

"Este foarte greu sa estimam preturile petrolului si ale altor bunuri, iar acestea raman sursa principala de nesiguranta pentru previziunile de inflatie", a aratat Ben Bernanke. Bernanke a spus ca are incredere in pozitia Federal Reserve, care a pastrat rata dobanzii de politica monetara la 5,25%, la ultimele cinci reuniuni. Bernanke a spus ca Federal Reserve va sustine cresterea economica si va reduce treptat inflatia core.

Totusi, Bernanke a repetat ca "Federal Reserve este pregatita sa actioneze pentru reducerea presiunilor inflationiste, daca masura este impusa de conditiile economice".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri