Organizatia Al-Qaida din Arabia Saudita a cerut partizanilor sai sa organizeze atacuri impotriva surselor de petrol din toata lumea folosite de Statele Unite, nu doar impotriva celor din Orientul Mijlociu, ci si din Canada, Venezuela si Mexic.
Amenintarea a aparut pe site-ul revistei organizatiei al-Qaida din Peninsula Arabica, Sawt al-Jihad (Vocea razboiului sfant). "Este necesar sa lovim instalatiile petroliere din toata lumea care servesc Statele Unite, nu doar pe acelea din Orientul Mijlociu. Scopul este sa oprim alimentarea cu petrol sau sa o reducem prin orice mijloace", se arata in text.

Gruparea a fost la originea atentatelor sinucigase esuate din februarie 2006 de la cea mai mare rafinarie din Arabia Sudita, in care s-au folosit doua tone de explozibil, potrivit NewsIn.

Printre obiectivele luate in vizor de al-Qaida se numara puturile de productie, terminalurile petroliere si vasele de transport a caror distrugere ar "sugruma economia" Statelor Unite.

Autoritatile canadiene nu au comentat inca aceste amenintari. Canada este cel mai mare exportator de petrol brut catre Statele Unite, urmata de Mexic, Arabia Saudita si Venezuela.

Liderii al-Qaida au indemnat in mod repetat la atacuri asupra instalatiilor petroliere pentru a suspenda alimentarea Occidentului. in plus, in 2003 militantii al-Qaida au lansat o campanie violenta care avea drept scop rasturnarea familiei regale saudite, aliata a administratiei americane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri