Un fost angajat al IBM a dat in judecata compania, care l-a concediat pe motiv ca l-a surprins vizitand un chat destinat adultilor in timpului programului de munca, informeaza PC World.
James Pacenza considera ca firma nu a gestionat in mod corespunzator situatia si invoca amendamentul din Constitutia americana care face referire la persoanele cu probleme, sustinand ca un incident din trecut martor la moartea unui prieten in timpul razboiului din Vietnam l-ar fi transformat mai intai intr-un dependent de sex, si apoi intr-un dependent de Internet.

Reclamantul mai acuza IBM de dezinteres, intrucat nu ar fi cercetat cu atentie fisa medicala a angajatului sau, care contine detalii legate de tratamentul psihiatric la care era supus.

Avocatul lui Pacenza, Michael Diedrich, sustine ca acesta nu a incalcat regulamentul companiei si ca ar putea fi vorba de un act de discriminare, in conditiile in care clientul sau lucra de mai bine de 19 ani la IBM si urma sa se pensioneze in scurt timp.

Pacenza nu a fost tratat in mod echitabil, daca se tine cont de faptul ca angajatilor dependenti de alcool sau droguri le sunt oferite programe de reabilitare, este de parere Diedrich.

De asemenea, reclamantul este de parere ca ar fi fost acordate pedepse mai usoare pentru acte mult mai grave.

Reprezentantii IBM spun insa ca fostului lor angajat ii dadusera un avertisment cu 4 luni inainte de a-l da afara, pentru o situatie similara, ceea ce este in perfecta concordanta cu regulamentul companiei.

In ziua in care a fost concediat, Pacenza tocmai se intorcea de la o reuniune a victimelor razboiului din Vietnam.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri