Ministrii transportului din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat semnarea unui acord aerian istoric care liberalizeaza zborurile transatlantice intre UE si Statele Unite, dar au amanat intrarea sa in vigoare pana la 30 martie 2008, scrie presa internationala.

Comisarul european pentru transporturi Jacques Barrot a confirmat ca acordul "cer deschis" a fost incheiat, fara a vorbi despre amenajarile acordate la cererea Marii Britanii. Acordul "cer deschis" urmeaza sa fie semnat la summitul UE-SUA prevazut la Washington la 30 aprilie, au precizat ministrii europeni intr-o conferinta de presa.

Acordul ar fi trebuit sa intre in vigoare din 28 octombrie. Ministrul german al transporturilor WolfgangTiefensee a precizat in cursul unei conferinte de presa ca Cei 27 au tinut cont de o cerere a Marii Britanii de a amana intrarea in vigoare a acordului.

Londra a dorit o perioada de tranzitie pentru aeroportul de la Heathrow pana in mai 2008, data prevazuta pentru deschiderea unui al cincilea terminal, potrivit mai multor surse europene.

Cei 27 au amintit ca o a doua faza de negocieri este prevazuta pentru a obtine un echilibru mai bun in domeniile-cheie, precum proprietatea companiilor americane. "Este un acord bun, este bun pentru pasageri si pentru companiile aeriene", a aratat comisarul european.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri